Decathlon - Alles voor je fiets

Cardio

Overgewicht wordt een steeds groter probleem in de wereld. Veel mensen hebben tegenwoordig te kampen met overgewicht. Cardiotraining is een van de manieren die goed is om van overgewicht af te komen. Het probleem dat komt kijken bij cardio is dat voor veel personen de motivatie om hiermee te beginnen ver te zoeken is. Dit komt mede doordat een cardiotraining vaak langer duurt. Het neemt dus veel tijd in beslag en voor mensen met overgewicht is dit ook erg zwaar.

Wat is cardio?

Cardio, ook wel cardiovasculair genoemd betekend dat je hartslag omhoog gaat. Bij cardio werkt je lichaam meer dan de helft op hartslag. Dit komt zo omdat je dan intensief aan het bewegen of sporten bent. Enkele voorbeelden van cardiotrainingen zijn zwemmen, fietsen, hardlopen enzovoort. Ook zijn er verschillende cardio vormen, namelijk recreatieve cardio, interval en duurtraining. Zo kan je kiezen wat je het beste bevalt. 

Cardio wordt ook vaker uitgeoefend op een fitnessapparaat. Dit is handig omdat verschillende apparaten dan je hartslag kunnen aflezen, maar ook de tijd en het aantal verbrande calorieën wordt in beeld gebracht. Zo kan je zien hoe lang je training nog duurt en ben je op de hoogte van het aantal calorieën dat je nog wilt verbranden. Dit kan motiverend werken. Het doel van cardiotraining is conditie opbouwen of afvallen. 

Voordelen van cardio

Cardio doe je natuurlijk niet voor niks. Er komen dan ook zeker voordelen kijken bij het vaker uitvoeren van trainingen. Je verbrandt overtollige calorieen, doordat de temperatuur in het lichaam stijgt en je hart het vet wegpompt. Buiten dat verbetert het de conditie van je hart. Dit heeft weer het positieve effect dat je de kans op hartaanvallen vermindert en dat je bloeddruk en cholesterolgehalte vermindert wordt. 

Het is wel de bedoeling dat je minimaal 4 keer per week een half uur of langer gaat sporten. Pas dan gaat je lichaam vet verbranden. Dit moet op een intensiteit dat je lichaam gaat zweten, maar het is niet de bedoeling uw maximale hartslag te gebruiken. Het beste is om tussen 60 en 70 procent van je hartslag te gebruiken tijdens een cardiotraining. 


 

Lijfsportenmiddelen hardloopschoenen
De populairste artikelen
De nieuwste artikelen