Decathlon - Alles voor je fiets

Overspannen?! Dit zijn de symptomen

Het is tegenwoordig in veel kringen niet meer normaal om slechts 40 uur in de week te werken. Er zijn namelijk bedrijven waar een groot deel van de medewerkers veel meer dan dit aantal uren werkt. Eigenlijk is dit niet helemaal gezond. De kans is bij deze medewerkers namelijk relatief groot dat ze overspannen raken door het vele werken. Dit kan ook te maken hebben met het niet krijgen van een goede nachtrust. Als je het vermoeden hebt dat je overspannen bent, is het slim om goed op te letten of je last hebt van bepaalde symptomen.

Verschillende mogelijke symptomen

Er zijn erg veel verschillende symptomen die mogelijk een indicatie kunnen zijn van het feit dat iemand overspannen is. Het is erg vervelend om overspannen te zijn. Je voelt je dan als het ware totaal opgebrand en weet vaak niet goed wat je met je leven aan moet. Dat komt doordat het overspannen zijn normaal gesproken gepaard gaat met relatief ernstige psychische klachten. Dit draagt natuurlijk ontzettend bij aan het creëren van het gevoel dat werken echt niets zal gaan worden. 

Als je denkt dat je misschien wel overspannen bent, is het slim om eerst eens bij jezelf na te gaan welke symptomen jij zelf hebt. Dit moet je doen voordat je hebt opgezocht wat veelvoorkomende symptomen van mensen die overspannen zijn zijn. Op die manier kom je er beter achter of je bijvoorbeeld echt last hebt van hoofdpijn, misselijkheid of verschillende psychische problemen. Als je dit leest en dan denkt: ja deze symptomen heb ik, is de kans namelijk ook nog aanwezig dat je brein je voor de gek houdt en dat je niet echt last hebt van dit soort symptomen. Daarom is het slim om eerst eens goed na te denken waar je precies last van hebt. Vervolgens kun je op zoek gaan naar de symptomen van ontspannen zijn zodat je zeker weet of je aan deze symptomen lijdt. 

Zowel lichamelijke als psychische klachten

Het is ontzettend vervelend om overspannen te zijn. De meeste mensen komen er achter dat zij overspannen zijn doordat zij zich amper kunnen concentreren en hierdoor zwaar onder de maat presteren op hun werk. Daarom is het slim om je goed te verdiepen in de verschillende symptomen van overspannen zijn. Hoe eerder je deze symptomen herkent, hoe eerder je rust kunt nemen waardoor je minder lang overspannen zult zijn. Als je er echt vroeg bij bent, kun je nog voorkomen dat je zowel lichamelijke als psychische klachten gaat krijgen. Het moment dat dit wel gebeurt, is eigenlijk het moment dat je echt overspannen bent. 

Voorkomen dat je overspannen raakt

Als je een drukke baan hebt, wil je natuurlijk voorkomen dat je overspannen raakt. Het is dan van belang om niet te veel te werken en vooral om je hoofd leeg te maken na het werken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door iedere dag eventjes te sporten wanneer je klaar bent met je werk. Ook is het slim om af en toe een weekendje weg te gaan zodat je even helemaal niet met werk bezig bent. 

Lijfsportenmiddelen hardloopschoenen
De populairste artikelen
De nieuwste artikelen