Decathlon - Alles voor je fiets

Proteïne poeders

Proteïne bestaat uit aminozuren (lees hierover meer onder het kopje “eiwitten”). Deze aminozuren zijn belangrijk voor je spierbehoud, herstel en opbouw. Producten die rijk zijn aan eiwitten zijn echter niet altijd even makkelijk verteerbaar. Ben jij een enthousiaste sporter? Dan wil je tijdens je work-out wel genoeg energie hebben om deze zonder verzuring succesvol te voltooien. Na die intense training wil je natuurlijk ook dat jouw spieren zich zo snel mogelijk weer herstellen. Dan kan het gebruik van proteïne poeder een verstandige oplossing zijn. Op deze manier krijg je namelijk eenvoudig genoeg eiwitten binnen.


Soorten proteïne poeders

Er bestaan verschillende soorten proteïne poeders. De meeste bekende in deze wereld is whey (betekent wei). Dit wordt gemaakt van melkproducten. Merk jij ook wel eens dat er een laagje vocht op je kwark staat wanneer je de verpakking opent? Dit vocht wordt omgezet in poedervorm en voila; whey! Buiten whey zijn er natuurlijk nog tal van andere soorten proteïne poeders;

  • caseine
  • eiwit
  • bruine rijst
  • soja
  • erwten

(rijst, soja en erwten zijn ook geschikt voor vegetariërs en veganisten)


Voordelen proteïne poeders

Proteïne poeders worden voornamelijk gebruikt door sporters voor het spierbehoud, herstel en de opbouw, maar deze poeders hebben veel meer functies en voordelen. Door de ondersteuning van jouw spieren verlies jij ook meteen sneller vet wanneer je gaat afvallen. Omdat je lichaam eiwitten zal gebruiken als reserve energie wanneer je minder gaat eten kunnen je spieren langzaam afbreken. Het gebruik van proteïne poeders houdt dit tegen door de grote hoeveelheid eiwit die je binnen krijgt. Ook kunnen ze op een andere manier helpen bij gewichtsverlies. Eiwitten geven namelijk langer een vol gevoel dan koolhydraten en vetten. De proteïne poeders helpen je daarmee om minder te eten en verminderen je zin om te snacken. Ook het verlangen naar suiker wordt gereduceerd wanneer je proteïne poeders gebruikt. Buiten de positieve effecten die de poeders hebben op je lichaam zijn ze ook nog eens tijdsbesparend. Je hoeft enkel wat water en poeder bij elkaar te doen en je hebt zo een minimaaltijd! Let wel op dat je niet je echte maaltijden gaat vervangen door een shake. Het is belangrijk dat je gezond en gevarieerd blijft eten. Ben je niet zo een fan van de shakes? Meng dan de proteïne poeder door andere gerechten, zoals havermoutpap, koekjes of mueslirepen. 

Lijfsportenmiddelen hardloopschoenen
De populairste artikelen
De nieuwste artikelen