Decathlon - Alles voor je fiets

Wandelen

Voor wie lang niet meer of nooit heeft gesport, is wandelen ideaal om in conditie te komen. De kans op blessures is vrij klein. Wandelen versterkt de spieren, zorgt voor geestelijke ontspanning en is goed voor hart en bloedvaten. Het verlaagt het cholesterolgehalte en de bloeddruk en vermindert de kans op botontkalking. En niet te vergeten: tijdens het lopen verbrandt u massa's calorieën.

Jong en Oud

Lopen is een sport of bezigheid die bijna iedereen kan beoefenen. Of je nou nog een klein kind bent of inmiddels al kleinkinderen hebt. Het gaat hier niet om binnen een bepaalde tijd een afstand af te leggen. Iedereen bepaald zijn eigen tempo. Sommige lopen 80 kilometer in 10 uur, maar andere lopen 10 kilometer over de hele dag verdeeld. Daarbij kun je bijna altijd wandelen. Wanneer het je uitkomt stap je de deur uit en begint u aan een wandeltocht. Dit is het gemak van wandelen. Met wandelen krijg je bijna nooit blessures. Zo is het wel eens mogelijk dat je na een lange wandeltocht last hebt van blaren, maar bijna nooit erger dan dit. je kunt samen met iemand gaan wandelen in een mooi stuk natuur en tussendoor praten of van alles. 

Je kunt jezelf ook uitdagen tijdens het wandelen als alleen wandelen niet voldoende is. Dan probeer je gewoon in een bepaalde tijd een gewenst aantal kilometers te lopen. Of je zoekt een moeilijker wandelgebied op, waar je de hele tijd een berg op of af moet. Natuurlijk moet je tijdens het wandelen niet vergeten te genieten van de natuur.

Verschillende wandelvormen

Er zijn een aantal verschillende wandelvormen. Zo heb je lange afstandswandelingen en sportief wandelen, maar er zijn nog andere vormen van wandelen. Een daarvan is Nordic Walking. Bij deze vorm van wandelen gebruik je 2 stokken. Dit zorgt ervoor dat u niet alleen je uithoudingsvermogen, maar ook je rug-, schouder- en armspieren traint. 

Een redelijk nieuwe vorm van wandelen is ChiWalking, zoals de naam al laat horen is die een Chinese bewegingsleer. Het is hier van belang dat je de schouders, heupen en enkels op één lijn brengt. Het doel van ChiWalking is optimaal gebruik maken van de zwaartekracht.

Lijfsportenmiddelen hardloopschoenen
De populairste artikelen
De nieuwste artikelen