Decathlon - Alles voor je fiets

Calorieën

Een aanzienlijk deel van ons lichaamsgewicht wordt veroorzaakt door een bepaalde voeding. Vaak zien we gewoon het bord met eten voor ons staan zonder er bij stil te staan wat er nu allemaal in zit en welk effect die ingrediënten zullen hebben op ons lichaam. Koolhydraten en eiwitten zijn sleutelfactoren tot een gezond en vooral strak lichaam, maar waar dient u nu exact rekening mee te houden en welke werking hebben deze stoffen nu echt op ons lichaam? U komt het in dit artikel allemaal te weten.

Koolhydraten

Te beginnen met koolhydraten. Koolhydraten vormen een voor ons lichaam belangrijke stof. Het heeft als functie om ons lichaam te voorzien van de nodige energie om allerhande processen uit te kunnen voeren. De snelheid waarmee ons lichaam kan werken is dus met andere woorden deels afhankelijk van de koolhydraten die we binnen krijgen. Koolhydraten komen voor in verschillende vormen. Neem nu bijvoorbeeld koolhydraten als zetmeel. In deze vorm zijn ze terug te vinden in bijvoorbeeld brood, pasta en rijst. Als vruchtensuiker vinden we ze dan echter weer terug in bijvoorbeeld vruchten. Er bestaan zowel complexe als eenvoudige koolhydraten, welke in ons dagelijks leven vaak gemengd in ons voedsel voorkomen.

Eiwitten

Eiwitten vormen een andere belangrijke stof binnen ons lichaam. Ook eiwitten zorgen er immers voor dat ons lichaam over voldoende energie beschikt, maar daarnaast zorgt het eveneens voor de aanmaak van aminozuren, iets wat vooral bij opgroeiende kinderen noodzakelijk is. Ook voor volwassenen is dit echter belangrijk, want aminozuren zorgen eveneens voor het herstellen van lichaamsweefsels. Aminozuren zorgen er daarnaast eveneens voor dat het lichaam in staat is om aan de hand van die aminozuren nieuwe eiwitten te produceren. Hoewel ons lichaam zelf ook in staat is om bepaalde aminozuren zelf aan te maken geldt dit niet voor allemaal. Bepaalde aminozuren kan ons lichaam dan ook enkel en alleen binnenkrijgen aan de hand van voeding. 

Eiwitten en koolhydraten zorgen er met andere woorden voor dat ons lichaam in staat is om goed en vooral snel te kunnen functioneren. Daarom zijn deze stoffen ook zo belangrijk wanneer we een gepast lichaamsgewicht willen bereiken en vooral willen kunnen behouden. Hoe meer energie ons lichaam heeft hoe beter het kan functioneren en jullie hebben hierboven kunnen lezen waar deze energie uit wordt geput. Er zijn zelfs verschillende diëten op de markt waarvan de werking is gebaseerd op deze stoffen 

Lijfsportenmiddelen hardloopschoenen
De populairste artikelen
De nieuwste artikelen