Decathlon - Alles voor je fiets

Snel Afvallen

Het is helemaal niet leuk om je niet goed in je vel te voelen. Je komt minder buiten, heeft minder zin om iets te gaan doen en dat terwijl er zoveel zaken het leven echt leuk kunnen maken. Toch heb je een probleem met je gewicht en vooral hoe dat gewicht er voor zorgt dat je er niet bepaald mager uitziet. Het liefst zou je gewoon willen stoppen met eten zodat de kilo's er in een korte tijd afvliegen, maar dat zou wel eens ernstig tegen kunnen vallen.

Mensen die zichzelf te dik vinden grijpen te vaak naar drastische maatregelen. Men gaat hun eten ingrijpend verminderen of erger nog, helemaal afzweren. Dit is niet de juiste manier om af te vallen, want je zal er niet sneller door afvallen en het is ook nog een slecht voor je lichaam. 

Tips om af te vallen

Als eerst een algemene regel die je waarschijnlijk al vaker heeft gehoord. Het is voor iedere mens van het grootste belang dat hij 's morgens goed eet. Het ontbijt is en blijft de belangrijkste maaltijd van de dag, ook voor mensen die op dieet zijn. Sterker nog, onderzoek heeft aangetoond dat, wanneer men 's morgens niet eet, men minder gewicht verliest of zelfs bijkomt, dan wanneer men een aangepast ontbijt eet. 

Een andere tip zit hem in de hoeveelheid maaltijden die we eten. Probeer in plaats van drie grote maaltijden, vijf of zelfs zes kleinere maaltijden te eten. Een dergelijk eetpatroon zorgt er voor dat de pieken in het niveau van je bloedsuiker aanzienlijk zullen verminderen. Het zijn juist die pieken die er voor een groot deel voor verantwoordelijk zijn dat er een aanzienlijke hoeveelheid vet in je lichaam wordt opgeslagen. Des te belangrijker het ontbijt is, des te belangrijker is het om vooral 's avonds zo min mogelijk te eten. Hoe later op de dag het wordt hoe minder energie je lichaam namelijk nog over heeft om al dat eten op een degelijke manier te kunnen verwerken. Vermijd in ieder geval eten voor het slapengaan. 

Als laatst is het eten van groenten niet alleen bijzonder belangrijk voor onze gezondheid, maar ook voor onze lijn. Groeten zijn niet alleen rijk aan vitaminen en mineralen, maar bevatten eveneens een mooie hoeveelheid vezels die er voor zorgen dat de stofwisseling in ons lichaam vlot verloopt. Eet dus gerust een stukje vlees minder en vervang het door wat extra groenten. 

Lijfsportenmiddelen hardloopschoenen
De populairste artikelen
De nieuwste artikelen