Decathlon - Alles voor je fiets

Goede voeding en levensstijl                      

Maar met de drukke levensstijl en slechte eetgewoonten van tegenwoordig is dit vaak onpraktisch, zo niet ‘onmogelijk’. Het gevolg is dat wij een kariger voeding ontvangen dan goed voor ons is. Gewichtsproblemen en voedingstekorten komen veel voor in onze samenleving. Dit is voornamelijk te wijten aan slechte eetgewoonten zoals te veel eten, het overslaan van maaltijden en het zo nu en dan even een dieet volgen. Daarnaast kunnen nog andere factoren invloed hebben op opname van mineralen en vitaminen. Met andere factoren bedoelen wij bijvoorbeeld stress, geneesmiddelen, roken en alcohol. Deze factoren leiden allemaal tot een verminderde voedingsopname. 

Goede voeding of minder eten?

Heel wat mensen die proberen af te slanken doen hun lichaam ernstig te kort door radicale gewicht beheersingsmethoden. Minimale of caloriearme diëten voorzien zelden in de volledige voedingsbehoeften van ons lichaam en kunnen leiden tot chronische gezondheidsproblemen. Strenge diëten nemen ook nog eens al ons plezier in het eten weg!!! Na lange periodes van dieet en onthouding, slagen veel mensen er niet in hun gewenste gewicht te behouden en komt iedere kilo die ze kwijt waren - en zelfs meer – er daarna weer bij! Als jou dieet niet voorziet in een optimale voeding, is het  gedoemd te mislukken. 

Wat geadviseerd wordt om te voorkomen dat er te weinig gegeten worden is een truck dat vele toepassen, namelijk het tellen van de calorieën. De eerste paar weken kost dit wat meer moeite dan gewenst, maar op lange termijn werpt dit zeker zijn vruchten af. En aangezien goede voeding en een gezonde levensstijl vaak op de lange termijn zijn gericht, is dit natuurlijk geen enkel probleem voor jou!

Lees hier een aantal blogs om wat meer inzicht te krijgen over bijvoorbeeld eiwitten en koolhydraten! 

De populairste artikelen
De nieuwste artikelen