Decathlon - Alles voor je fiets

Voeding

Waarom iedereen goede voeding nodig heeft en dat de veel voorkomende kwalen een verband hebben met de voeding en lichaamsgewicht. Het elke dag opnemen  van vitaminen, mineralen en voedingsstoffen is van wezenlijk belang voor een goede gezondheid en vitaliteit. Onder ideale omstandigheden zouden we via onze dagelijkse voeding een juist evenwicht van vitaminen, mineralen en voedingsstoffen moeten binnen krijgen. 

De weg naar een gezonder gewicht 15-02 Als je op zoek bent naar een manier om gewicht te verliezen en een gezondere levensstijl te omarmen, is beweging een cruciaal onderdeel van het proces. Het veranderen van je eetgewoonten is belang[...] Het overwinnen van emotie eten doe je zo 23-03 Emotie-eten is een probleem dat steeds vaker voorkomt in onze maatschappij. Het verwijst naar het gebruik van voedsel als een manier om emotionele problemen of stress te beheersen. Veel mensen heb[...] Vitamines en mineralen 17-10 Wat zijn vitamines en mineralen? Vitamines en mineralen zijn microvoedingsstoffen. Ook spoorelementen (mineralen die je lichaam maar heel weinig nodig heeft) vallen hieronder. Deze microvoeding[...] Koolhydraten 25-09 Wat zijn koolhydraten? Koolhydraten zijn macrovoedingsstoffen. Net als de andere macrovoedingsstoffen geven deze het lichaam energie. Maar ze doen meer dan alleen dat. Ook geven bepaalde koolhy[...] Eiwitten 22-07 Wat zijn eiwitten? Eiwit is een van de macrovoedingsstoffen en wordt ook wel proteïne genoemd. Er kan onderscheid worden gemaakt in dierlijke en plantaardige eiwitten. Eiwitten leveren nie[...] Vetten 18-05 Wat zijn vetten? Vet is een van de macrovoedingsstoffen en kan gevonden worden in diverse producten. Deze voedingsstof is een bron van energie, essentiële vetzuren en verschillende vitamin[...] Boodschappen met 10 minuten thuis via Flink 01-01 Wil jij snel de boodschappen laten thuisbezorgen? Dan moet je zeker eens kijken naar de flitsbezorgers. Onder ander Getir, Gorillas en Zapp bezorgen snel boodschappen aan huis of op een andere loc[...]
Lijfsportenmiddelen hardloopschoenen

Goede voeding en levensstijl                      

Maar met de drukke levensstijl en slechte eetgewoonten van tegenwoordig is dit vaak onpraktisch, zo niet ‘onmogelijk’. Het gevolg is dat wij een kariger voeding ontvangen dan goed voor ons is. Gewichtsproblemen en voedingstekorten komen veel voor in onze samenleving. Dit is voornamelijk te wijten aan slechte eetgewoonten zoals te veel eten, het overslaan van maaltijden en het zo nu en dan even een dieet volgen. Daarnaast kunnen nog andere factoren invloed hebben op opname van mineralen en vitaminen. Met andere factoren bedoelen wij bijvoorbeeld stress, geneesmiddelen, roken en alcohol. Deze factoren leiden allemaal tot een verminderde voedingsopname. 

Goede voeding of minder eten?

Heel wat mensen die proberen af te slanken doen hun lichaam ernstig te kort door radicale gewicht beheersingsmethoden. Minimale of caloriearme diëten voorzien zelden in de volledige voedingsbehoeften van ons lichaam en kunnen leiden tot chronische gezondheidsproblemen. Strenge diëten nemen ook nog eens al ons plezier in het eten weg!!! Na lange periodes van dieet en onthouding, slagen veel mensen er niet in hun gewenste gewicht te behouden en komt iedere kilo die ze kwijt waren - en zelfs meer – er daarna weer bij! Als jou dieet niet voorziet in een optimale voeding, is het  gedoemd te mislukken. 

Wat geadviseerd wordt om te voorkomen dat er te weinig gegeten worden is een truck dat vele toepassen, namelijk het tellen van de calorieën. De eerste paar weken kost dit wat meer moeite dan gewenst, maar op lange termijn werpt dit zeker zijn vruchten af. En aangezien goede voeding en een gezonde levensstijl vaak op de lange termijn zijn gericht, is dit natuurlijk geen enkel probleem voor jou!

Lees hier een aantal blogs om wat meer inzicht te krijgen over bijvoorbeeld eiwitten en koolhydraten! 

De populairste artikelen
De nieuwste artikelen